Loading

wait a moment

Financiële uitbesteding: Wat is het en wat zijn de voordelen?

Wat is de uitbesteding van de financiële sector
Het uitbesteden van de financiële middelen is het delegeren van alle taken op dit gebied van het bedrijf aan een provider die het overneemt, waardoor de ondernemer en zijn partners zich vrij kunnen concentreren op het bedrijf.

Het werkt vergelijkbaar met accounting outsourcing, wanneer het bedrijf het hele gebied aan een accountantskantoor toevertrouwt. Dan, degenen die verantwoordelijk zijn voor het zijn alleen de analyse van de uiteindelijke gegevens met de accountant en de overdracht van informatie voor de taken te doen.

In de praktijk verloopt de uitbesteding als volgt:

Procesanalyse
Het bedrijf dat uitbesteedt laat zijn procedures en financiële en administratieve workflow analyseren door de leverancier, die zich bewust moet zijn van de werking van het bedrijf. Naast het beoordelen en initiëren van activiteiten kan het bedrijf veranderingen en verbeteringen voorstellen en correcties aanbrengen.

Starten
Met de vorige stap voltooid en alle uitlijningen gemaakt, kan de uitbesteding daadwerkelijk op de juiste manier beginnen en continuïteit hebben.

Het is op dit moment dat de verantwoordelijke van het bedrijf zich voor 100% wijdt aan de operationele en strategische kant van het bedrijf, verwijzend naar het einde van de activiteiten.

Rapportage- en managementtools
Periodiek, meestal elke maand, terwijl de bovenstaande stap volgt, levert de dienstverlener rapportages over wat er gebeurt met de financiën en tools die de besluitvorming ondersteunen. Deze informatie is nodig voor de toezichthouder om de voortgang van het financieel management te visualiseren, het werk van de uitbestede werkzaamheden te volgen en de resultaten te analyseren.

De cashflow, bijvoorbeeld, en maakt alle drijfveren duidelijk, helpt ondernemers bij zaken als:

  • Voorspel de behoefte aan werkkapitaal;
  • Monitor financiële indicatoren ;
  • Evalueer bedrijfskosten individueel en aan de hand van inkomsten en winstgevendheid.
  • Managementadvies

Hoewel alles op elkaar is afgestemd en draait na de stappen van planning en start, blijft goede outsourcing het bedrijf helpen bij het handhaven van goed management.

Door middel van proactief advies helpt de leverancier de klant om de rapporten te observeren, de antwoorden uit de rapporten te halen en het bedrijf te begeleiden in strategieën om de resultaten te verbeteren.

Welke administratieve routines worden begrepen door outsourcing
Een van de belangrijkste sterke punten van het uitbesteden van de financiële afdeling is dat het kan worden gekoppeld aan de boekhouding van het bedrijf, die wordt genoemd geïntegreerd financieel beheer . In dit proces wisselen beide gebieden gemakkelijker informatie uit en worden alle taken samen beheerd en uitbesteed.

Binnen dit, onder de tientallen routines, worden de volgende onderwerpen behandeld:

Controle van crediteuren en vorderingen;
Contractbeheer;
Verzending van de kosten;
Bankafstemming ;
Opstellen van financiële verslagen;
Opstellen van verslagen en financiële staten .

Wat zijn de voordelen van het uitbesteden van de financiële dienstverlening?
De ondernemer houdt de focus op de onderneming
Dit is het eerste voordeel dat we onthouden als het gaat om het uitbesteden van de taken, want het is het belangrijkste, daarom citeren we het als eerste.

Wanneer de verantwoordelijke persoon bijvoorbeeld de crediteurenadministratie analyseert, verzuimt hij ook iets anders te doen. En dit kan zijn het ontwikkelen van nieuwe verkoopstrategieën, het evalueren van de productiviteit van medewerkers of het nadenken over product- of serviceverbeteringen.

Dat wil zeggen, zich zorgen maken over het dagelijks onderhoud van administratieve taken, of met het beheer van een assistent voor het gebied, ontdoet de ondernemer van kostbare tijd die kan worden besteed aan de eindactiviteiten en klanten, wat de reden is dat het bedrijf bestaat.

Het bedrijf verlaagt de kosten
Het uitbesteden van de boekhouding en financiën op een geïntegreerde manier kost minder dan het inhuren van een werknemer of zelfs meer, en dekt alle maandelijkse arbeidskosten en ook de ontslagvergoeding in geval van ontslag van deze werknemers.

Toch kan de onderneming rekenen op een accountmanager die toegewijd is aan haar twijfels en waarbij de interne processen zo nodig worden uitgevoerd.

De kwaliteit van de informatie neemt toe
Zoals gezegd is een van de functies van een dienstverlener het adviseren van het financieel management van de klant, naast het uitvoeren van taken en het leveren van documenten. Dit betekent dat de onderneming kan vertrouwen op de boekhoudkundige en managementexpertise die in de ontvangen rapporten, hun lezing en advies wordt gebruikt.

De organisatorische en strategische structuur verbetert
Een van de doelstellingen van de bedrijven die het financiële beheer uitbesteden is om het beter te organiseren. Dit kwalificeert dan ook onder meer de kasprognoses, de evaluatie van de uitgaven en de analyse voor investeringsbeslissingen.

De strategische visie op financiën beperkt zich niet tot het zien van inputs en outputs en de rest. Het is breder en omvat toekomstige releases, bedrijfsprestaties, historische en periodieke winstgevendheid en andere factoren.

Ze moeten strategisch gezien worden voordat de ondernemer besluit om bijvoorbeeld een opname te doen, een betaling voor te schieten of een deel van de verkregen waarde in contanten te investeren.