Loading

wait a moment

5 voordelen van het inhuren van dienstverleners voor het management

Wat moet u in gedachten houden voordat u een dienstverlener in dienst neemt?
Het eerste waar u naar moet kijken is voor uw interne proces. Is het echt zo georganiseerd dat een leverancier het werk kan overnemen en uitvoeren dat resultaten oplevert? Kunt u dit proces herzien en verbeteren?

Na deze analyse kunt u de zoektocht starten. Met goed gedefinieerde doelen en doelstellingen is het mogelijk dat deze samenwerking zeer voordelig is, maar met in het achterhoofd dat er aan beide kanten verantwoordelijkheid is. U moet contractmanagement doen en de eisen terwijl de dienstverlener de kwaliteit van wat er wordt geleverd moet behouden – maar maak je geen zorgen, de technologie kan je helpen bij deze taak met de managementsystemen.

Zoek altijd naar referenties over het bedrijf, zoals welke andere klanten het bedient. Maar dat betekent niet dat u een leverancier met grote klanten moet inhuren. Voor kleine bedrijven zijn kleine dienstverleners vaak de oplossing. Dit verschil is vooral merkbaar in de zorg, wanneer u voor de eenvoudigere een waardevolle klant bent.

Na onderzoek en keuze, wees heel voorzichtig met het contract zelf, immers niemand wil verdwalen, en transparantie is de gezondste houding die je kunt hebben. Bespreek dus veel over de voorwaarden en behandel de uitzonderingen – die geen regel kunnen worden – als een additief of diensten die apart worden betaald.

Wat zijn de voordelen van outsourcing?
Outsourcing kan worden gezien als een nadeel voor sommigen die geloven dat het aanwerven van een werknemer of het creëren van een ruimte voor die activiteit het beste is. Maar het is allemaal een kwestie van onthechting en het realiseren van de voordelen van dit soort aanwerving. Laten we eens kijken naar een aantal van hen:

 1. Focus op businessend en bedrijfsstrategie
  Door ons een voedingsindustrie voor te stellen, weten we dat uw primaire zorg het leveren van kwaliteitsproducten aan de consument is. Daarom moet het zich richten op het plannings- en productieproces,

In dit geval is het heel goed mogelijk om bijvoorbeeld IT-dienstverleners in te huren. Zo hoeft ze zich geen zorgen te maken over systemen en datastores die geen deel uitmaken van haar bedrijf.

Hiermee kunnen uw medewerkers en managers zich richten op het verbeteren van processen, het optimaliseren van productie, verkoopstrategieën en vooral uw positionering in de markt en uw product.

 1. 2. Specialisten die zich bezighouden met specifieke taken
  Als een verkoper voorstelt om een dienst te verkopen, dan is dat omdat hij een bedrijf heeft dat zich daarop richt. Daarom beschikt uw organisatie over materiedeskundigen en ervaring om die activiteit met meer veiligheid en efficiëntie aan te pakken.

Met een goed relatiebeheer voor leveranciers kan de dienstverlening een partnerschap worden dat alleen maar goede resultaten oplevert, zoals nieuws en trends op het gebied van de activiteiten van het gecontracteerde bedrijf en deze evolutie naar het bedrijf brengen – wat uiteindelijk voordelen voor uw klant oplevert.

Een andere vraag, kijkend naar de invalshoek van het bedrijf, is dat het niet langer professionals hoeft op te leiden voor die taak. Daarom moeten de opleidingskosten worden verlaagd of worden omgebogen naar de specifieke behoeften van uw functionele lichaam.

 1. 3. Daling van de operationele kosten
  En over kostenbesparing gesproken, inhuren is ook een kans om dat geld te besparen of te investeren. Als het bedrijf alle arbeidskosten zou betalen van een gebied dat kan worden uitbesteed, zouden de kosten stijgen.

Door het inhuren van een dienstverlener wordt hij verantwoordelijk voor dit alles. Het is de moeite waard om te onthouden dat het bedrag dat u betaalt aan de leverancier al is inbegrepen uitgaven voor vakanties, afwezigheden, beëindiging, onder andere kosten. Hiermee kunt u een betere financiële planning maken en het benodigde jaarlijkse budget inplannen.

 1. 4. Verhoogde productiviteit van de medewerkers
  Omdat je managers en professionals van meer operationele taken oneermaakt, kunnen ze productiever zijn in strategische rollen, die beter zijn voor de business.

Zelfs als managers nog steeds het contract met de leverancier moeten beheren, is de verantwoordelijkheid voor de dienst niet langer van henzelf. Met outsourcing en deze redundantie is het mogelijk om taken binnen het team te herverdelen. Zo kunnen zij meer analyses, onderzoek en ontwerpplannen uitvoeren die nuttiger zijn in een besluitvormingsproces.

 1. 5. Uitbreiding op een veilige manier
  Meer tijd hebben om een meer strategische job te ontwikkelen biedt een scenario om na te denken over bedrijfsuitbreiding. Daarnaast kan het bedrijf, met alle andere voordelen die hierboven zijn genoemd, zoals kostenoptimalisatie, investeren in zijn toekomst en nieuwe horizonten openen.

Om dit mogelijk te maken, moet uw serviceprovider in staat zijn om uw groei bij te benen. Hij kan samen met u een agent zijn van deze uitbreiding en u meer infrastructuur of meer grondstoffen aanbieden.